מעצבי זהות: מזון ומנהגי אכילה במסדרים הצבאיים בימי-הביניים

Translated title of the contribution: Food and the Military Orders during the Middle Ages

Research output: Contribution to journalArticlepeer-review

Abstract

שני מסדרים של נזירים לוחמים הוקמו במהלך התקופה הצלבנית: המסדר הטמפלרי (Knights Templar, או בשמו הלטיני המלא: Pauperes commilitones Christi Templique Solomonici) והמסדר ההוספיטלרי (Knights Hospitaller, או Domus Hospitalis Sancti Johannis Jherosolimitani). מסדרים אלה היו שונים בתפקידיהם ובאורחות חייהם ממסדרי הנזירות האחרים. על סמך התקנונים של המסדרים הללו וכן על סמך רשימות מצאי מן המאות השתים-עשרה עד לארבע-עשרה, יהודית ברונשטיין מראה כיצד המזון שהוגש אל שולחנם והמנהגים הקשורים לאכילה היו ביטוי לתמרוּן בין האידאלים הנזיריים של הסתפקות במועט וסיגוף לבין צרכים שנבעו מפעילותם הצבאית והסיעודית. יתר על כן, מעמדם כאבירים גרם לחדירה של ערכים אריסטוקרטיים והייררכיים למסדרים הללו, ערכים שבאו לידי ביטוי גם במזון ובכלי האכילה. (מתוך המאמר)
Translated title of the contributionFood and the Military Orders during the Middle Ages
Original languageHebrew
Pages (from-to)4-11
Number of pages8
Journalזמנים: רבעון להיסטוריה
Volume128
StatePublished - 2014

IHP Publications

  • ihp
  • Food
  • Food habits
  • Hospitalers
  • Middle Ages
  • Monasticism and religious orders
  • Templars

Cite this