תפריט הדגים הירושלמי בשלהי הבית השני

רם בוכניק, רוני רייך, עמרי לרנאו, גיא בר-עוז

Research output: Contribution to journalArticlepeer-review

Abstract

במסגרת מחקר מקיף המתקיים בשנים האחרונות על צריכת המזון מן החי בירושלים של שלהי ימי בית שני, הוצגו במהלך השנים מספר ניתוחים של ממצא עצמות בעלי החיים מאשפות העיר שנחפרו במורדות המזרחיים של שלוחת עיר דוד על גדתו המערבית של נחל קידרון. עבודות אלו התמקדו בהצגת מגוון מיני בעלי החיים ששרידיהם זוהו באשפה. היעדר שרידי בעלי חיים האסורים לאכילה על ידי היהודים באשפת העיר, כדוגמת החזיר, יחד עם נוכחות של דגים כשרים בלבד, הצביעו על זהותם היהודית של תושבי העיר. במסגרת מאמר זה מציגים המחברים את הרכב הדגים שיובאו לירושלים בשלהי ימי הבית השני ועומדים על חשיבותם לשחזור מעמדה הכלכלי של העיר ותושביה.
Original languageHebrew
Pages (from-to)97-117
Number of pages21
Journalחידושים בחקר ירושלים
Volume15
StatePublished - 2009

IHP Publications

  • ihp
  • Eretz Israel -- Antiquities -- 586 B.C.-70 A.D., Exilic and Second Temple period
  • Fishes
  • Jerusalem (Israel) -- Antiquities
  • Jerusalem Old City (Israel)
  • Nutrition
  • ארץ ישראל -- ארכיאולוגיה -- תקופה פרסית (587-332 לפנה"ס)
  • דגים
  • ירושלים (יישוב עירוני) -- אתרים ארכיאולוגיים
  • ירושלים העתיקה
  • כשרות בעלי חיים
  • תזונה

Cite this