Abstract
תהליכי קלקול, כדוגמת ריקבון או התעפשות, מתרחשים כאשר מיקרואורגניזמים שונים, כמו פיטריות או חיידקים, ניזונים מהמזון ובכך הופכים אותו לבלתי אכיל לבני אדם. קשה לקבוע בוודאות מתי החל האדם לשמר את מזונו, העדויות הראשונות לשימור מזון הן מתחילת ההתיישבות החקלאית. המאמר דן בתקופה שתחילתה בכיבוש המוסלמי של ארץ ישראל וסיומה בתחילת המאה הי"ט, עם התפתחות שיטות שימור מזון חדשות ושונות ברחבי העולם. לצורך כתיבת המאמר נסקרו מקורות ראשונים מגוונים. במאמר ייבחנו לעיתים גם מקורות נקודתיים שנכתבו במהלך המאה הי"ט - תקופה שהיא מחוץ לתחום המחקר - המבטאים מסורות של שימור מזון ויכולים לסייע בהבהרת שיטות שונות, אשר קיימות עליהן עדויות מוקדמות יותר.
Original language | Hebrew |
---|---|
Pages (from-to) | 87-120 |
Number of pages | 34 |
Journal | ירושלים וארץ-ישראל |
Volume | 7 |
State | Published - 2010 |
IHP Publications
- ihp
- Eretz Israel -- History
- Food conservation
- Microorganisms
- Nutrition