TY - JOUR
T1 - פיתוח הקריטריונים לסימון חיובי של מזון בחזית האריזה בישראל
T2 - [מתוך המדור: תקצירים]
AU - גילאון-קרן, מיכל
AU - קאופמן-שריקי, ורד
AU - גולדשמיט, רבקה
AU - ספרא, כרמית
AU - שי, איריס
AU - פימן, גילה
AU - בארי, אליוט
AU - תירוש, אמיר
AU - דיקר, דרור
AU - פרוי, אורן
AU - גורדון, אלי
AU - כאביה-בן-יוסף, ענת
AU - לזלי, ניצן
AU - אלטמן, חוה
AU - בלייכפלד, מורן
AU - אנדוולט, רונית
N1 - המאמר המלא: Gillon-Keren M, Kaufman-Shriqui V, Goldsmith R, Safra C, Shai I, Fayman G, Berry E, Tirosh A, Dicker D, Froy O,Gordon E, Chavia Ben-Yosef AC, Nitsan L, Altman H, Blaychfeld-Magnazi M, Endevelt R. / Development of Criteria for a Positive Front-of-Package Food Labeling: The Israeli Case. Nutrients.2020 Jun 23; 12(6):1875..
PY - 2020
Y1 - 2020
N2 - בישראל, כמו במדינות נוספות בעולם, נעשים מאמצים לשפר את סביבת המזון במטרה להפחית את התחלואה הקשורה לתזונה. סימון מזון בחזית האריזה (Front-of-package labeling) יכול לעזור לצרכנים לעשות בחירות מושכלות ובריאות בזמן הקנייה ולעודד את התעשייה לתהליך רפורמולציה של מוצרי המזון. משרד הבריאות הישראלי קבע מערכת ייחודית לסימון מזון בחזית האריזה: סימון אדום, שלילי, המתייחסלכמות הנתרן, הסוכר והשומן הרווי ב־100 גרם מוצר, וסימון ירוק, חיובי, המתייחס לערך התזונתי הכללי של המזון. מטרות: לסכם את עבודתה של הוועדה המדעית העצמאית, הכוללת חברים מהאקדמיה, מערכת הבריאות ומשרד הבריאות, שמונתה במטרה לקבוע את הקריטריונים של הסימון החיובי של מזון בחזית האריזה. בנוסף, להעריך את שיעור המזונות הזכאים לסימון חיובי על סמך נתוני הצריכה של האוכלוסייה בישראל. (מתוך המאמר).
AB - בישראל, כמו במדינות נוספות בעולם, נעשים מאמצים לשפר את סביבת המזון במטרה להפחית את התחלואה הקשורה לתזונה. סימון מזון בחזית האריזה (Front-of-package labeling) יכול לעזור לצרכנים לעשות בחירות מושכלות ובריאות בזמן הקנייה ולעודד את התעשייה לתהליך רפורמולציה של מוצרי המזון. משרד הבריאות הישראלי קבע מערכת ייחודית לסימון מזון בחזית האריזה: סימון אדום, שלילי, המתייחסלכמות הנתרן, הסוכר והשומן הרווי ב־100 גרם מוצר, וסימון ירוק, חיובי, המתייחס לערך התזונתי הכללי של המזון. מטרות: לסכם את עבודתה של הוועדה המדעית העצמאית, הכוללת חברים מהאקדמיה, מערכת הבריאות ומשרד הבריאות, שמונתה במטרה לקבוע את הקריטריונים של הסימון החיובי של מזון בחזית האריזה. בנוסף, להעריך את שיעור המזונות הזכאים לסימון חיובי על סמך נתוני הצריכה של האוכלוסייה בישראל. (מתוך המאמר).
UR - https://uli.nli.org.il/discovery/search?vid=972NNL_ULI_C:MAIN&query=lds05,contains,001111648
M3 - מאמר
SN - 2707-0042
VL - 8
SP - 80
JO - קידום בריאות בישראל
JF - קידום בריאות בישראל
ER -