פיתוח הקריטריונים לסימון חיובי של מזון בחזית האריזה בישראל: [מתוך המדור: תקצירים]

מיכל גילאון-קרן, ורד קאופמן-שריקי, רבקה גולדשמיט, כרמית ספרא, איריס שי, גילה פימן, אליוט בארי, אמיר תירוש, דרור דיקר, אורן פרוי, אלי גורדון, ענת כאביה-בן-יוסף, ניצן לזלי, חוה אלטמן, מורן בלייכפלד, רונית אנדוולט

Research output: Contribution to journalArticlepeer-review

Abstract

בישראל, כמו במדינות נוספות בעולם, נעשים מאמצים לשפר את סביבת המזון במטרה להפחית את התחלואה הקשורה לתזונה. סימון מזון בחזית האריזה (Front-of-package labeling) יכול לעזור לצרכנים לעשות בחירות מושכלות ובריאות בזמן הקנייה ולעודד את התעשייה לתהליך רפורמולציה של מוצרי המזון. משרד הבריאות הישראלי קבע מערכת ייחודית לסימון מזון בחזית האריזה: סימון אדום, שלילי, המתייחסלכמות הנתרן, הסוכר והשומן הרווי ב־100 גרם מוצר, וסימון ירוק, חיובי, המתייחס לערך התזונתי הכללי של המזון. מטרות: לסכם את עבודתה של הוועדה המדעית העצמאית, הכוללת חברים מהאקדמיה, מערכת הבריאות ומשרד הבריאות, שמונתה במטרה לקבוע את הקריטריונים של הסימון החיובי של מזון בחזית האריזה. בנוסף, להעריך את שיעור המזונות הזכאים לסימון חיובי על סמך נתוני הצריכה של האוכלוסייה בישראל. (מתוך המאמר).
Original languageHebrew
Pages (from-to)80
Number of pages1
Journalקידום בריאות בישראל
Volume8
StatePublished - 2020

IHP Publications

  • ihp
  • Food -- Labeling

Cite this