Abstract
ב-50 השנים האחרונות עלתה צריכת הבשר ביפן בעקביות. בשר בקר ובשר חזיר הפכו לרכיבים שגורים בתפריט היפני, וכמה מהמאכלים היפניים הידועים, כגון סוקיאקי (sukiyaki), סטייק קובה (steak Kobe) וראמן (ramen), כוללים בשר. אולם במשך למעלה מאלף שנים, מהמאה השביעית ועד אמצע המאה התשע-עשרה, התנזרו רובם המכריע של תושבי יפן מבשר. רותם קובנר מסביר כיצד תנאים טופוגרפיים, אקלימיים ודמוגרפיים העלימו את הבשר מהתפריט היפני למשך תקופה ארוכה מאוד, וכיצד השאיפה להדביק את המערב ולהתחרות בעוצמתו החזירו אותו בעידן המודרני. (מתוך המאמר)
Original language | Hebrew |
---|---|
Pages (from-to) | 28-39 |
Number of pages | 12 |
Journal | זמנים: רבעון להיסטוריה |
Volume | 128 |
State | Published - 2014 |
IHP Publications
- ihp
- Cooking, Japanese
- Food habits
- Japan -- History
- Meat
- Nutrition
- Rice