על מטריאליזם תרבותי ומגבלותיו: יפן בין צמחונות לאכילת בשר

Research output: Contribution to journalArticlepeer-review

Abstract

ב-50 השנים האחרונות עלתה צריכת הבשר ביפן בעקביות. בשר בקר ובשר חזיר הפכו לרכיבים שגורים בתפריט היפני, וכמה מהמאכלים היפניים הידועים, כגון סוקיאקי (sukiyaki), סטייק קובה (steak Kobe) וראמן (ramen), כוללים בשר. אולם במשך למעלה מאלף שנים, מהמאה השביעית ועד אמצע המאה התשע-עשרה, התנזרו רובם המכריע של תושבי יפן מבשר. רותם קובנר מסביר כיצד תנאים טופוגרפיים, אקלימיים ודמוגרפיים העלימו את הבשר מהתפריט היפני למשך תקופה ארוכה מאוד, וכיצד השאיפה להדביק את המערב ולהתחרות בעוצמתו החזירו אותו בעידן המודרני. (מתוך המאמר)
Original languageHebrew
Pages (from-to)28-39
Number of pages12
Journalזמנים: רבעון להיסטוריה
Volume128
StatePublished - 2014

IHP Publications

  • ihp
  • Cooking, Japanese
  • Food habits
  • Japan -- History
  • Meat
  • Nutrition
  • Rice

Cite this