TY - JOUR
T1 - נייר עמדה בנושא: הפיזיותרפיסט מקדם פעילות גופנית לבריאות
T2 - [מדור ניירות עמדה בפיזיותרפיה]
AU - פלח רגב, רן
AU - עצמון, מיכל
AU - ארבל, יעל
AU - זגון, שרון
AU - אגבריה, אחמד
AU - בר סלע, שלמה
AU - רשף-אלדן, ענת
AU - קודש, עינת
AU - גל, נגה
AU - אבן-חיים, עפרה
AU - גוטמן-צ'אני, בשמת
AU - סעיד כרמיאל, אשכר
AU - שוורץ, לידיה
AU - נוסינוביץ, ורדה
AU - שחר, גילה
AU - חכים, רגדה
N1 - לנייר העמדה מצורף מבוא קצר בעמ' 55-56 מאת רן פלח רגב וד"ר מיכל עצמון, המבוא עוסק בדרך כתיבת נייר העמדה ובתגובתו של ד"ר פנסקי. בחסות המועצה העליונה לפיזיותרפיה בישראל
PY - 2021
Y1 - 2021
N2 - פעילות גופנית כשגרת חיים מקדמת בריאות פיזית, נפשית וחברתית, מונעת תחלואה ומשפרת את איכות החיים. ארגון הבריאות העולמי מגדיר פעילות גופנית כתנועה המיוצרת על ידי שרירי השלד והדורשת הוצאת אנרגיה. פעילות גופנית כוללת פעילויות המבוצעות תוך כדי עבודה, משחק, ביצוע מטלות פיזיות, ניידות במרחב ועיסוקי פנאי. קיים ביסוס מחקרי גורף ליתרונות של ביצוע פעילות גופנית סדירה – היא מועילה בכל גיל ומפחיתה את הסיכון לתחלואה ולמוות מוקדם. לפעילות גופנית תרומה במניעה, בטיפול ובהישרדות במצבי בריאות שונים ומשתנים כגון: לקויות שמקורן בהתפתחות המוקדמת, מחלות שלד-שריר בשלבים אקוטיים וכרוניים, מחלות נוירולוגיות, מחלות אונקולוגיות וכן מחלות כרוניות כגון סוכרת, השמנה, מחלות לב וכלי דם, אוסטיאופורוזיס, דיכאון, אלצהיימר ועוד.בילדים ובנוער, תורמת הפעילות הגופנית לבניית מערכת שלד-שריר, מפתחת ומשפרת מיומנויות מוטוריות וקואורדינציה, מיטיבה עם ההתפתחות המוחית, מפחיתה סיכון ללקויות כגון חרדה, דיכאון והשמנת יתר, משפרת את ההערכה והביטחון העצמי ומקדמת שילוב חברתי.במבוגרים ואנשים בגיל השלישי הפעילות הגופנית מאטה תהליכי הזדקנות, מקלה על מצבי כאב, מפחיתה מתח וחרדה, מצמצמת נפילות ומסייעת לשמירה על תפקוד עצמאי.למרות יתרונותיה הרבים של הפעילות הגופנית, הרי שעל פי נתוני משרד הבריאות בישראל רק כשליש מהאוכלוסייה עומד בהמלצות ארגון הבריאות העולמי לביצוע ). לפיכך, כשני שלישים מהאוכלוסייה נמצאים פעילות גופנית בסיכון מוגבר לתחלואה, למוגבלות ולתמותה מוקדמת בשל מיעוט ביצוע פעילות גופנית. יתרה מזו, ניהול אורח חיים יושבני ומיעוט בפעילות גופנית מוגדרים על פי רגון הבריאות העולמי כמגיפ ומהווים את הגורם הרביעי לתמותה. מלבד ההשפעה המרכזית על בריאות הציבור ואיכות חייו, לאי פעילות גופנית קימת משמעות כלכלית כבדה. ע"פ דו"ח המחקר של מכון ברוקדייל בישראל קימת הוצאה של כ-1.5 מיליארד ש"ח בשנה על עלויות טיפול במצבים הנובעים ישירות מאי-פעילות גופנית, הוצאה שהיא 0.2% מהתל"ג. (מתוך המאמר)
AB - פעילות גופנית כשגרת חיים מקדמת בריאות פיזית, נפשית וחברתית, מונעת תחלואה ומשפרת את איכות החיים. ארגון הבריאות העולמי מגדיר פעילות גופנית כתנועה המיוצרת על ידי שרירי השלד והדורשת הוצאת אנרגיה. פעילות גופנית כוללת פעילויות המבוצעות תוך כדי עבודה, משחק, ביצוע מטלות פיזיות, ניידות במרחב ועיסוקי פנאי. קיים ביסוס מחקרי גורף ליתרונות של ביצוע פעילות גופנית סדירה – היא מועילה בכל גיל ומפחיתה את הסיכון לתחלואה ולמוות מוקדם. לפעילות גופנית תרומה במניעה, בטיפול ובהישרדות במצבי בריאות שונים ומשתנים כגון: לקויות שמקורן בהתפתחות המוקדמת, מחלות שלד-שריר בשלבים אקוטיים וכרוניים, מחלות נוירולוגיות, מחלות אונקולוגיות וכן מחלות כרוניות כגון סוכרת, השמנה, מחלות לב וכלי דם, אוסטיאופורוזיס, דיכאון, אלצהיימר ועוד.בילדים ובנוער, תורמת הפעילות הגופנית לבניית מערכת שלד-שריר, מפתחת ומשפרת מיומנויות מוטוריות וקואורדינציה, מיטיבה עם ההתפתחות המוחית, מפחיתה סיכון ללקויות כגון חרדה, דיכאון והשמנת יתר, משפרת את ההערכה והביטחון העצמי ומקדמת שילוב חברתי.במבוגרים ואנשים בגיל השלישי הפעילות הגופנית מאטה תהליכי הזדקנות, מקלה על מצבי כאב, מפחיתה מתח וחרדה, מצמצמת נפילות ומסייעת לשמירה על תפקוד עצמאי.למרות יתרונותיה הרבים של הפעילות הגופנית, הרי שעל פי נתוני משרד הבריאות בישראל רק כשליש מהאוכלוסייה עומד בהמלצות ארגון הבריאות העולמי לביצוע ). לפיכך, כשני שלישים מהאוכלוסייה נמצאים פעילות גופנית בסיכון מוגבר לתחלואה, למוגבלות ולתמותה מוקדמת בשל מיעוט ביצוע פעילות גופנית. יתרה מזו, ניהול אורח חיים יושבני ומיעוט בפעילות גופנית מוגדרים על פי רגון הבריאות העולמי כמגיפ ומהווים את הגורם הרביעי לתמותה. מלבד ההשפעה המרכזית על בריאות הציבור ואיכות חייו, לאי פעילות גופנית קימת משמעות כלכלית כבדה. ע"פ דו"ח המחקר של מכון ברוקדייל בישראל קימת הוצאה של כ-1.5 מיליארד ש"ח בשנה על עלויות טיפול במצבים הנובעים ישירות מאי-פעילות גופנית, הוצאה שהיא 0.2% מהתל"ג. (מתוך המאמר)
UR - https://uli.nli.org.il/discovery/search?vid=972NNL_ULI_C:MAIN&query=lds05,contains,001074974
M3 - מאמר
SN - 2518-9646
VL - 23
SP - 60
EP - 63
JO - כתב-עת לפיזיותרפיה
JF - כתב-עת לפיזיותרפיה
IS - 1
ER -