Abstract
חוש הריח, ביחס לחושים אחרים, הוא הפחות מובן לאנשי המדע. חלק מהבעיה נובע מהמגוון העצום של מולקולות האחראיות לריח. בניגוד לאור או לקול, שמספר הממדים הפיזיקליים שלהם מוגבל מאד. ירידה במספר קולטני הריח הפעילים מביאה לתופעה של תתרנות ייחודית, כלומר מצב בו אדם או בעל חיים מגלים חוסר רגישות בולט לריח מסויים, לעומת רגישות נורמלית לשאר הריחות.
Original language | Hebrew |
---|---|
Pages (from-to) | 50-63 |
Number of pages | 14 |
Journal | גליליאו: כתב עת למדע ומחשבה |
Volume | 106 |
State | Published - 2007 |
IHP Publications
- ihp
- Neurobiology
- Smell