Abstract
בתנ"ך אין אזכור מפורש של התרנגול בשמו לא באקראי ולא ברשימה סדורה של בעלי הכנף האסורים באכילה. אף שהקורבנות מן החי מקורם בחיות משק אין התרנגול נזכר בין העופות הקרבים למזבח. נראה אם כן כי הכתבים ההיסטוריים מצביעים כי תושבי ישראל ויהודה בעת העתיקה ניצלו את בשר עופות הבר ואף את ביציהן בהעדר עופות מבויתים. לצד העדויות ההיסטוריות המועטות מצוי גם ממצא ארכיאולוגי דל. המאמר מבקש להכיר לעומק את חשיבותו של התרנגול לכלכלת הקיום של תושבי יהודה וישראל בתקופה הרומאית תוך השוואה של מקורות הידע התורניים בני התקופה עם הממצא הארכיאולוגי. מקרה המבחן המוצג במאמר הוא שכיחות עצמות התרנגול באשפות ירושלים של שלהי ימי הבית השני, ממצא זה מסייע בשחזור המרחב התרבותי, החומרי והאקולוגי ששרר בירושלים בתקופה זו.
Original language | Hebrew |
---|---|
Pages (from-to) | 119-140 |
Number of pages | 22 |
Journal | חידושים בחקר ירושלים |
Volume | 16 |
State | Published - 2010 |
IHP Publications
- ihp
- Eretz Israel -- Antiquities, Roman
- Food
- Food -- Religious aspects -- Judaism
- Food habits -- Religious aspects -- Judaism
- Roosters