מבוא: דמוגרפיה, הנדסת דמוגרפיה והשיח הדמוגרפובי

Translated title of the contribution: Demography, Demography Engineering and Demography Discourse

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapterpeer-review

Abstract

התהליכים והתמורות שהתחוללו במדינת ישראל למן הקמתה לא פסחו על האוכלוסייה הערבית, שבשנת 2011 עומד שיעורה על כ-18 אחוזים מכלל האזרחים במדינה. הדמוגרפיה של אזרחי ישראל הערבים עומדת היום במרכז הדיון הציבורי בישראל, והשפעתה ניכרת היטב בתכנון המרחבי, בהקצאת המשאבים ובתחומים אחרים של מדיניות ציבורית. העיסוק בדמוגרפיה בשיח הציבורי הוליד מגמות מעניינות ומדאיגות כאחד של דמוגרפוביה והנדסה דמוגרפית, המחזקות את ההדרה והבידול של האוכלוסייה הערבית בישראל מבחינה מרחבית ותפקודית.
ספר החברה הערבית בישראל 4, כמו שלושת קודמיו, משלב נתונים ומידע על האוכלוסייה הערבית בישראל עם דיון בסוגיות מרכזיות הנוגעות לחברה זו. החידוש בספר זה לעומת קודמיו הוא העיסוק המרכזי בסוגיה הדמוגרפית משלל נקודות מבט. המאמרים בספר מנתחים תהליכים דמוגרפיים בקרב האוכלוסייה הערבית ובוחנים את התייחסות הציבור היהודי והמערכת המשפטית לתהליכים אלו. בהכנת הספר השתתפו חוקרים ערבים מתחומי החברה והמשפט בראשותו של הגיאוגרף ומתכנן הערים, פרופ' ראסם ח'מאיסי. ריכוז הנתונים נעשה בידי העורך הסטטיסטי של הספר, רמסיס גרא, בסיועו של צוות סטטיסטי. עבודתם שופכת אור על מצבה של החברה הערבית במציאות הסבוכה של ישראל בראשית העשור השני של המאה ה-21.
ספר החברה הערבית בישראל 4 אוכלוסייה, חברה, כלכלה הוא כלי מחקר מן המעלה הראשונה. הוא מיועד הן לחוקרי החברה הערבית בישראל והן לקובעי מדיניות, לאנשי תקשורת, לסטודנטים ולכל מי שמבקש להיטיב להכיר את החברה הערבית בישראל.
Translated title of the contributionDemography, Demography Engineering and Demography Discourse
Original languageHebrew
Title of host publicationספר החברה הערבית בישראל (4)
Subtitle of host publicationאוכלוסייה, חברה, כלכלה
EditorsR. Khamaisi
Place of Publicationירושלים
Publisherמכון ון ליר ; הקיבוץ המאוחד
Pages13- 25
ISBN (Print)978-965-02-0635-2
StatePublished - 2011

Fingerprint

Dive into the research topics of 'Demography, Demography Engineering and Demography Discourse: דמוגרפיה, הנדסת דמוגרפיה והשיח הדמוגרפובי'. Together they form a unique fingerprint.

Cite this